"waarvan word ik wèl blij?"

 

 

 was de vraag die herhaaldelijk terug kwam. Hoe ver moet het komen voor ik kies waar ik weer ècht voor wil gaan? Het was een duidelijk signaal dat het roer om moest. 

Tijdens de jaarwisseling naar 2021 ontkurk ik met een luide plop een fles Champagne, kus ik mijn vrouw en klinken wij met onze flutes "op een nieuw hoofdstuk!" Wij hebben een hoofdstuk van een mooi boek afgesloten. Het gedeelte waarin we een succesvol interieurarchitectenburo runnen.  Een hoofdstuk met ambitie, visie, passie, glans, plezier, fijne mensen en prachtige producten, maar ook met veel stress, weinig ontspanning, strakke deadlines, stevige concurentie, hoge eisen en verwachtingen. Ik bleek hier niet zo goed mee om te kunnen gaan. Bewust van een veranderende wereld ontwikkelde ik andere inzichten en behoeften, raakte de dagelijkse praktijk steeds verder vervreemd van mijn passie en ambitie. Burnout klachten hebben mij uiteindelijk doen besluiten dat het tijd was opzoek te gaan naar een meer gezonde, zinvollere en duurzamere invulling van mijn leven. Daarbij zag ik al snel het belang in om mijn verbinding met de natuur aan te trekken en mijn diep gewortelde groene genen te laten spreken. Een transitie met als doel op een gezonde en duurzame manier, met de natuur, het mens-zijn meer ruimte te geven. Een transitie waar we mijns inziens overigens allemaal erg bij gebaat zouden zijn. 

 

Op mijn pad voer ik interessante gesprekken, lees ik veel, laat ik me inspireren en experimenteer ik met van alles en nogwat.  Dat levert me zó veel stof op waarvan ik denk dat het waardevol kan zijn voor diegene die herkenning met mijn verhaal ervaren of zich graag laten inspireren.